Svjetski lideri na 9. TMC konferenciji “Nove tehnologije u industriji putovanja”

 

Ključni predstavnici Svjetskih lidera u području tehnologija i distribuciji u avioindustriji s prihodima koji se mjere u milijardama eura  Kiwi.com(1 mlrd Eur), Travelport(3 mlrd Eur), Amadeus(4,5 mlrd Eur), AerTicket(2,5 mlrd Eur), KupiBilet(0,7 mlrd Eur) gostovali su jučer zajedno s drugim govornicima na konferenciji “Nove tehnologije u industriji putovanja” u Travel & Tehnology Hub-u ”Gacka 16” u Zagrebu.

7. veljače 2019. ostati će zapamćen kao datum na koji je Zagreb predstavljao centralno mjesto avioindustrije na karti Europe.

     

Prihvatiti izazove, konstantno propitkivati i testirati postojeće poslovne modele i prakse, prilagođavati  se promjenama i prilikama, povezivati se,biti otvoren i dijeliti, neophodni su faktori za opstanak i uspjeh u industriji putovanja.

Organizator konferencije, tvrtka Travel Management Company(TMC), okupio je predstavnike najuglednijih i najutjecajnijih europskih turističkih tvrtki, putničkih i tehnoloških tvrtki, globalnih hotelskih dobavljača i ostalih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Na predavanjima, B2B radionicama i panelu govorilo se o trendovima u industriji putovanja, utjecaju novih tehnologija i mogućnostima koja ona nude.

Naglasak je stavljen na rješenja koja se odnose na kombiniranje iskustva, tradicije i novih tehnologija.

“Na TMC konferenciji okupili smo najrelevatnije stručnjake u industriji putovanja, 9 govornika iz 8 zemalja,  osvrčući se na tehnološke promjene, utjecaje globalnih regulatora, novim modelima distribucije VI(virtual interlining) kao i novim standardima (NDC) u industriji putovanja s naglaskom na avioindustriju. Serija TMC konferencija daju odgovore na promjene koje dolaze, putem osoba i tvrtki lidera iz avioindustrije koji prezentiranjem svojih poslovnih praksi prenose iskustva, izazove i prepreke  koje su ih pozicionirale kao vodeće u ovom segmentu poslovanja“

Anđelko Ćalušić, CEO TMC Solutions

Zdenek Komenda, direktor poslovnog razvoja za Kiwi.com, naglasio je važnost sveobuhvatne ponude za pametno planiranje putovanja koja štedi vrijeme i novac.

Kiwi.com tako korisnicima predlaže i povezuje aviopromet, transfere i ostala sredstva prijevoza. Snažna vizija koju predstavlja Kiwi.com kao predvodnik virtual interlining modela poslovanja, očituje se i kroz najavu razvoja modela “door to door” strategije na kojoj akktivno rade a što je izazvalo oduševljenje sudonika konferencije.

    

“Ulazak velikog broja online travel agencija u područje VI potaknuo nas je da nastavimo produbljivati VI model kroz door to door strategiju radeći na povezivanju sa Uberom i drugim tehnološkim tvrtkama iz područja prijevoza putnika”.

Predstavnik najvećeg Europskog konsolidatora za aviokarte, Oleksii Murovtsev, Regionalni direktor za središnju i južnu Europu i Euroaziju iz AerTicketa nadovezuje se na priču povezivanja i partnerstva te ističe da tvrtke iz područja putovanja i avioprometa ne bi trebale biti konkurencija nego zajedno činiti distribucijsku mrežu koja se nadopunjava partnerstvima.

Ovom prigodom predstavljena je suradnje na području razmjenje sadržaja posebnih cijena aviokarata sa TMC-em, putem čega AerTicket dobiva pristupa tržištu Hrvatske i regije a TMC globalnu snagu koja se očituje kroz mrežu posebnih cijena koju AerTicket stavlja na raspolaganje cijelom nizu korporativnih klijenata i agencija koje koriste neke od tehnologija razvijenih od strane TMC-a.

   

Značaj novih tehnologija u industriji putovanja naglasili su i Aleksandra Tomaszewska, prodajna senior managerica za središnju i istočnu Europu i Oleksii Smotrov, zadužen za razvoj softwera u Travelportu, svjetskoj distributivnoj platformi za putovanja.

Aleksandra i Oleksii ističu da prema istraživanju provedenom u 25 zemalja na 16 000 anketiranih putnika kažu da su baš tehnologije i digitalizacija poput aplikacija i pametnih telefona kojima mogu plaćati i rezervirati usluge putem neprekinutog procesa od pretrage do rezervacije i plaćanja, ključni za doživljaj i vrijednost putovanja.

   

Nicole Zapp, direktorica prodaje u Amadeusu, dotaknula se digitalne transformacije u industriji putovanja, kako ona mijenja svijet i iskustva putovanja uz tehnologije koje su sveprisutne i koje naša putovanja čine okosnicom širih društvenih procesa.

Boris Pirozhnikov, Operativni direktor vodećeg ruskog online distributera aviokarata KupiBilet.ru, predstavio je stanje i specifičnosti poslovanja na ruskom tržištu kao i činjenicu da im je cilj proširiti se i na tržište prodaje željezničkih karata, koje će kako oni predviđaju, i dalje imati značajan potencijal za rast na ruskom tržištu.

Također, Boris je otvoreno najavio potrebu Kupibilet.ru-a za testiranjem tehnologija koje razvijaju na području EU putem online brandova koje namjeravaju afirmirati samostalno ili putem partnerstva.

Sljedeća 10.TMC konferencija najavljena je za 30. svibnja 2019. godine.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.